Sirop de catina cu miere

de laura_n in Sirop / Compot, 8 Oct 2012 | 14982 vizualizari

 

Explozie de vitamina C, asa s-ar putea traduce catina.
Contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Catina este bogata si in beta-caroten (mai mult decat are morcovul), dar si pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali.
In fiecare toamna fac suc de catina, nu lipseste si il consumam in ceai sau cu apa sau asa simplu, cate o lingurita pe zi.
Costa foarte putin, dar e de milioane!

 

INGREDIENTE

  • 1 k fructe catina
  • 200 gr miere albine (cine doreste poate sa o faca si mai dulce)
  • 200 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de catina cu miere:

Spalam catina sub jet de apa si o punem intr-o strecuratoare. O mai curatam de diverse chestii care mai raman printre ea, precum crengute, frunze .

O bagam la storcatorul de fructe care si separa semintele si o stoarcem. Eu fac aceasta operatiune de doua ori; deci dupa ce am stors-o o data,mai pun fructele iar la stors.

Torn sucul obtinut intr-o sticla si adaug mierea si apa. Acopar sticla cu capacul si agit foarte bine continutul. Fac chestia asta cam doua zile de vreo 3 ori pe zi ca sa se topeasca si sa amestece bine mierea.

O depozitez la frigider cu capacul pus dar neinfiletat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de catina cu miere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Lau 1

08.10.2012, 20:41

Toamna07 1

12.10.2012, 12:38

Sanatate curata!

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de catina